Kosten en verzekeringen

Helderheid vinden wij belangrijk. Niet alleen met betrekking tot de begeleiding maar ook wat betreft de kosten.

Kosten en verzekeringen

Helderheid vinden wij belangrijk. Niet alleen met betrekking tot de begeleiding maar ook wat betreft de kosten.

Wij leveren geen pakketten maar maatwerk. Met andere woorden: u betaalt wat u van ons afneemt. Daarmee zijn we in de regel goedkoper dan andere bedrijven. Ook is het een voordeel dat we een klein bedrijf zijn, zonder dure overhead en kantoren. Bovendien rekenen we niets extra’s als u wilt dat we in de avond, nacht of weekend bij u komen.

Een uitvaart kun je zo duur maken als je zelf wilt. Als de nabestaanden zelf veel doen, zoals de laatste verzorging, thuisopbaring, geen volgauto’s nemen, zelf dragen, dan maakt dat de uitvaart goedkoper. Ook als geen advertentie wordt geplaatst, is dat goedkoper.

Een advertentie in een huis-aan-huis krant of regionale krant is daarbij weer goedkoper dan in een landelijk dagblad. Ook het aantal en soort consumpties tijdens de condoleance zijn bepalend voor de prijs. Als wordt gekozen voor broodjes voor iedereen, of voor een ‘borrel’ met hapjes in plaats van koffie en koekje, dan wordt het al gauw erg duur. Ook de keuze van rouwcentrum kan qua prijs verschillen. Sommige rouwcentra vragen immers voor elk bezoek een apart bedrag. Tenslotte is het aantal aanwezigen bepalend voor de kosten.

Heel graag maken wij op uw verzoek vooraf op basis van uw persoonlijke wensen een zo nauwkeurig mogelijk kostenoverzicht.

 

Verzekeringen

U blijft altijd vrij in het kiezen van de uitvaartonderneming, ongeacht welke verzekering u hebt afgesloten. Als u een kapitaalverzekering hebt, betekent het dat u een som geld krijgt uitgekeerd voor de bekostiging van de uitvaart.

Hebt u een naturaverzekering dan betekent het dat u een vaststaand pakket aan diensten krijgt verleend voor een bepaald bedrag. Dat bedrag is meestal laag. Als u buiten dat pakket iets wilt, moet u bijbetalen. Bij een naturaverzekering wordt u ook geleid naar bepaalde ondernemers. U bent in principe vrij hiervan af te wijken.