Rouwhuiskamer

"Een mooie plek van rust en vrede, die ons heeft geholpen op eigen wijze afscheid te nemen". Karin, nabestaande

Rouwhuiskamer

“Een mooie plek van rust en vrede, die ons heeft geholpen op eigen wijze afscheid te nemen”.
Karin, nabestaande

De rouwhuiskamer is bedoeld voor families die hun dierbare overledene om welke reden dan ook thuis niet kunnen opbaren. Uitgangspunt van de rouwhuiskamer is de persoonlijke sfeer van thuis zoveel mogelijk te evenaren. Thuis is het ook gewoon om bij de overledene te zitten, een kopje koffie te drinken en naar muziek te luisteren.
De rouwhuiskamer is zeer sfeervol en kan door de familie naar eigen behoeften verder worden aangekleed met persoonlijke dingen, zoals foto’s, een schilderij van thuis of iets wat iemand erg typeert, een opengeslagen boek, haar kappersschaar, de loopschoenen. Ook kunnen kaarsen of wierook branden of een geurlampje met een eigen geurtje. Er kunnen gedichten worden gelezen en voor kinderen is er speelgoed.

De rouwhuiskamer is achter in de kerk gebouwd en heeft een eigen ingang. Elementen van de kerk zijn duidelijk zichtbaar zoals de prachtige glas in lood ramen. Afscheid nemen in de rouwhuiskamer kan het wennen aan het verlies iets gemakkelijker maken omdat het op een  rustige en persoonlijke manier kan.
Ook kunnen er grotere condoleancebezoeken plaatsvinden waarbij gebruik kan worden gemaakt van de serviceruimte tegenover de rouwhuiskamer. De rouwhuiskamer is er voor iedereen die op deze manier afscheid wenst te nemen.

Het verblijf in de rouwhuiskamer ten opzichte van andere rouwkamers in de regio kan uw eindbedrag of factuur behoorlijk omlaag brengen.

Routebeschrijving rouwhuiskamer

Frans Netscherlaan 12
2071 AZ Santpoort-Noord

Onze rouwhuiskamer bevindt zich aan de linkerkant van de kerk als u met uw gezicht naar de hoofdingang staat.

Per openbaar vervoer
Station Santpoort-Noord is op loopafstand via Valckenhoeflaan.

Bus 75 vanuit Haarlem en IJmuiden, halte Broekbergenlaan.