Muziek tijdens de uitvaart

Vaak heeft de begraafplaats of het crematorium een uitgebreide eigen collectie uitvaartmuziek, een zogenaamd muziekboek waar u uit kunt kiezen.

Muziek tijdens de uitvaart

U wilt muziek uitzoeken voor uw eigen uitvaart. Wanneer u voor uzelf muziek uitzoekt, dan kunt u dit op uw gemak doen. Als u voor uw eigen uitvaart een cd/ USB of een bestand op de computer heeft gemaakt met uw gewenste uitvaartmuziek, is het aan te raden aan uw naaste familie en/of vrienden te laten weten dat zoiets bestaat. En het is handig om de cd/USB dan te bewaren samen met uw andere uitvaartwensen.

Het is altijd mogelijk muziek voor de uitvaart op persoonlijke wensen samen te stellen. U kunt deze zelf op een CD of USB plaatsen. De muziek moet wel een dag voor de uitvaart bij ons zijn, zodat we deze op de muziekinstallatie van het crematorium of begraafplaats kunnen testen.

Vaak heeft de begraafplaats of het crematorium een uitgebreide eigen collectie uitvaartmuziek, een zogenaamd muziekboek waar u uit kunt kiezen. Als voorbeeld zie hier het muziekboek van Westerveld:  klik hier

Daar vindt u meer dan 4500 muziekstukken, van klassiek tot populair. Van elk nummer in het muziekboek is een fragment te beluisteren. U kunt zoeken op artiest of titel, waarna de eerste 25 resultaten te beluisteren zijn

 

Live uitvaartmuziek

Tijdens een crematie of begrafenis kunnen ook  muziekstukken live gespeeld worden door een familielid, vriend van de overledene of een ingehuurde artiest of band. Belangrijk dat dit goed voorbereid wordt tijdens de bespreking van het programma van de uitvaart. Crematoria en begraafplaatsen hebben altijd een eigen muziekinstallatie met microfoon en veelal is een piano beschikbaar.

 

CD opname uitvaartplechtigheid

Indien u dat wenst, kunt u een cd  of een DVD opname van de plechtigheid laten maken. Voor u zelf, dat u het later nog eens rustig kunt terug beluisteren of veelal ook voor familie/ vrienden, die niet in staat waren de plechtigheid bij te wonen.