Eerste nieuwe nazorgmap op maat positief ontvangen

Voor maar ook na overlijden komt er veel op de nabestaanden af. Enige ondersteuning is daarin dan ook erg belangrijk. Voor de eerste periode krijgt iedereen van ons het boekje ‘Zorgen erna’. Een vraagbaak bij de afhandeling van administratieve zaken, zoals notariszaken, afwikkelen van bankzaken, informeren van instanties, opzeggingen, aangifte inkomstenbelasting.

Later komen weer andere vragen aan de orde. Dan gaat het meer over wat is er mogelijk met de as, waar kan ik ondersteuning krijgen bij de rouwverwerking, wat is een goed adres voor een grafmonument, bij wie kan ik hulp krijgen bij de woningontruiming of waar kan ik terecht voor een ontspanningsmoment als bijvoorbeeld een massage? Van diverse betrouwbare aanbieders krijgen wij de informatie die wij gebundeld aanbieden in een map: de nazorgmap. Geheel samengesteld al naar gelang de situatie en vragen van nabestaanden. Zo  hopen wij nabestaanden extra te ondersteunen, in de vele keuzes die gemaakt kunnen worden.

En als dat kan worden losgelaten is er meer ruimte om stil te staan bij de herinneringen en bij alle emoties die verwerkt moeten worden.

 

Laat een reactie achter

twee + zeventien =