Onthulling monument voor doodgeboren kinderen

Donderdag 4 november vond de onthulling van het monument voor doodgeboren kinderen op begraafplaats Duinhof, Slingerduinlaan in IJmuiden.

In de afgelopen 10 jaar heeft de Stichting Allerzielenvieringen georganiseerd op de Velsense gemeentelijke begraafplaatsen met als doel dierbare overledenen te herdenken en herinneringen te delen. De begraafplaats werd hiertoe ingericht met veel kunst, licht, klank en vuur. De waardering van de bezoekers was zeer groot. Het werd echter steeds moeizamer om voldoende vrijwilligers te werven en ook de steun van de gemeente Velsen nam af. Daarom was de Stichting genoodzaakt hiermee te stoppen.

Het batige saldo van de Stichting werd in het verlengde van de doelstelling van de Allerzielenvieringen aangewend voor het realiseren van een monument voor doodgeboren kinderen. De behoefte hieraan is groot. Na maandenlange voorbereiding op een nieuwe toekomst met een kind, moet er het afscheid worden geregeld. Het monument biedt een herinneringsplek voor ontmoeting en troost aan de ouders, familie en vrienden. Het monument geeft erkenning aan al die kinderen die hier maar kort mochten zijn.

Laat een reactie achter

twee × 2 =