Onthulling monument voor doodgeboren kinderen 4 nov. a.s.

De Stichting Allerzielen Velsen Verlicht nodigt u graag uit aanwezig te zijn bij de onthulling van het monument voor doodgeboren kinderen op donderdag 4 november op begraafplaats Duinhof, Slingerduinlaan in IJmuiden.

In de afgelopen 10 jaar heeft de Stichting Allerzielenvieringen georganiseerd op de Velsense gemeentelijke begraafplaatsen met als doel dierbare overledenen te herdenken en herinneringen te delen. De begraafplaats werd hiertoe ingericht met veel kunst, licht, klank en vuur. De waardering van de bezoekers was zeer groot. Het werd echter steeds moeizamer om voldoende vrijwilligers te werven en ook de steun van de gemeente Velsen nam af. Daarom was de Stichting genoodzaakt hiermee te stoppen.

Het batige saldo van de Stichting wordt in het verlengde van de doelstelling van de Allerzielenvieringen aangewend voor het realiseren van een monument voor doodgeboren kinderen. De behoefte hieraan is groot. Na maandenlange voorbereiding op een nieuwe toekomst met een kind, moet er het afscheid worden geregeld. Het monument biedt een herinneringsplek voor ontmoeting en troost aan de ouders, familie en vrienden. Het monument geeft erkenning aan al die kinderen die hier maar kort mochten zijn.

Programma

15.30 uur: Ontvangst op de begraafplaats

16.00 uur: Samen lopen naar het monument

Onthulling door wethouder Marianne Steijn van de gemeente Velsen

Voorlezen gedicht monument

Toelichting door Dominiek Steinmeijer, beeldend kunstenaar en ontwerper monument

Zang door Michaela Bijlsma en Lolita Hooglugt

Uitnodiging voor hapje en drankje

Graag van tevoren aanmelden. Dit kan op info@aliceloeters.nl of 0255-523086

Voor meer informatie kunt u terecht bij Alice Loeters, voorzitter bestuur Stichting Allerzielen Velsen Verlicht, via bovengenoemd mailadres of telefoonnummer.

Laat een reactie achter

13 + 19 =